Ida Huttunen

Ida Huttunen

perjantai 6. maaliskuuta 2015

OPINTOKÄYNNIT

Kävimme tutustumassa ensin Pitkäniemen psykiatriseen sairaalaan. Paikkoja ja toimintaa meille esitteli sosiaalityöntekijä, rakennukset olivat todella kauniita sekä sisältä että ulkoa.
Nuorille (13-17v) on omat osastot ja aikuisille omat, osastoilla on potilaita monenlaisilla diagnooseilla (yleisimpiä: skitsofrenia, päihdeongelmat, syömishäiriöt). Oikeuspsykiatria on oma osastonsa, jossa potilaat ovat tarkemman valvonnan alla, eivät esimerkiksi pääse ulkoilemaan yhtä vapaasti kuin muut.
Sain laajan käsityksen siitä, mitä kaikkea psykiatriseen hoitoon sisältyy.

Pitkäniemestä lähdimme navigoimaan Hempan Kaareen. Heti kun Hempan oven aukaisi tuli kyllä hyvälle tuulelle, siellä oli jos jonkinmoista toimintaa käynnissä ja iloista naurua kuului ympäriltä kokoajan. Tilat oli hienot, suuret ja valoisat. Hempalla käy päivittäin muistaakseni ainakin 50 kehitysvammaista ihmistä tekemässä töitä ja ihan vaan päivätoiminnassa. Mielestäni oli hienoa että Hempan Kaarella ei pidetä kehitysvammaista aikuista ihmistä lapsena vaan askartelut yms. tekeminen oli kaikki sellaista mitä esimerkiksi itse voisin kuvitella tekeväni.



Man Woman Heart 1
www.freeimages.com

1 kommentti: