Ida Huttunen

Ida Huttunen

perjantai 13. maaliskuuta 2015

OPINTOKÄYNTI / APUVÄLINEYKSIKKÖ

Kävimme tutustumassa Hatanpäällä sijaitsevaan apuvälineyksikköön, meille paikkoja ja toimintaa esitteli fysioterapeutti. Fysioterapeutin työhön kuuluu suurimmaksi osaksi asiakkaan tarpeiden kartoitus, eli mitä apuvälineitä voisi tuoda helpottamaan arkea.
Apuvälineitä oli todella paljon ja moneen tarkoitukseen, näin ensimmäistä kertaa sen paljon puhutun moottorilla toimivan patjan joka ehkäisee painehaavojen syntymistä, hieno keksintö! Osa apuvälineistä olikin jo tuttuja hohun kentältä (esim. rollaattorit, nosturit, pyörätuolit, nousutuet..)
Uuttakin tuli taas opittua, fyssari kertoi meille miten sovitetaan asiakkaalle sopiva pyörätuoli, enpä koskaan ole edes tullut ajatelleeksi että niitäkin on niin montaa eri kokoa ja miten paljon se vaikuttaa asiakkaan mukavuuteen ja terveyteen.
Apuvälineitä saa lainata kuka tahansa ja suurinta osaa ilman lääkärin lähetettäkin, fyssari kuitenkin arvioi onko asiakkaalla tarvetta apuvälineelle ennenkuin se annetaan lainaan.
Apuvälineyksikkö odottelee uusiin avarampiin tiloihin pääsyä, toivotaan että pääsevät pian muuttamaan sillä tilat oli melko ahtaat ja nyt kotihoidon lisääntyessä huimaa vauhtia myös apuvälineiden tarve lisääntyy..

I Hate You, I Need You! 2
www.freeimages.com

2 kommenttia: