Ida Huttunen

Ida Huttunen

maanantai 30. maaliskuuta 2015

OPINTOKÄYNTI - HARMONIATALLI

www.harmoniatalli.fi


"Hevoset tarjoavat meille siivet, jotka meiltä puuttuvat. Ratsastaessamme jätämme pelkomme, huolemme ja surumme maan pinnalle." - Juli Carlson.

Hevosia käytetään monin eri tavoin sosiaali- ja terveyspalveluissa. Hevonen on hyvä opettaja, kasvattaja ja yhteistyökumppani sillä hevonen ei syrji tai katso kieroon ketään.  Hevosen kanssa toimiminen on vaikuttavuudeltaan monitasoista ja laaja-alaista niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.
Hevosen ja ihmisen välinen vuorovaikutus vahvistaa itsetuntoa, tunnetaitoa ja elämänhallintaa.
Hevosavusteita toimintaan voidaan käyttää mm. ennaltaehkäisevässä työssä ja avohuollon tukitoimissa, toimintakyvyn ylläpidossa, lastensuojelussa, perhekodeissa ja ikäihmisten aktivoinnissa.

 Ratsastusterapia on yksilöllistä, suunnitelmallista ja tavoitteellista kokonaisvaltaista kuntoutusta jonka toteuttaa ratsastusterapeutti ja hevonen yhdessä. Ratsastusterapiaa käytetään psyykkistä, fyysistä tai sosiaalista kuntoutusta tarvitsevan kuntoutujan lääkinnällisen kokonaiskuntoutuksen osana. Ratsastusterapian tavoitteena ei suinkaan ole ratsastustaitojen opettelu, vaan hevosen avulla opetellaan oman mielen ja kehon käyttäytymisen hallintaa ja terapia on aina tavoitteellista ja kuntouttavaa toimintaa. Ratsastusterapiaa voidaan käyttää mm. masennuksen hoidossa, tunnevuorovaikutustaitojen vahvistamisessa, alaselkäongelmien tukena, neliraajahalvaantuneilla, CP-vammaisilla, autistisilla ja käytöshäiriöisillä, oppimis- ja kehityshäiriöisillä.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta tähtää syrjäytymisen ehkäisyyn ja sosiaalisen kasvun ja hyvinvoinnin tukemiseen. Toiminnan lähtökohta on hevosen ja ihmisen välinen vuorovaikutus sekä talliyhteisö. Toiminnan peruselementit ovat yhteisöllisyys, elämyksellisyys, toiminnallisuus ja aito kohtaaminen. Hevosen avulla näytetään niiden asioiden tärkeys, joista oma hyvinvointikin syntyy (puhtaus, terveellinen ravinto, säännölliset ruoka-ajat, sopiva liikunta ja riittävä lepo)
Sosiaalipedagoginen hevostoiminta toimii mm. lastensuojelun tukitoimena tai päihdekuntoutuksen tukena. Lähde: www.hippolis.fi






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti